X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Dakdragers Ford focus

Als je heerlijk op vakantie gaat, of lekker een weekendje weg kan het handig zijn om een beetje extra ruimte te hebben in de auto. Omdat je je auto helaas niet groter kan maken is daar een ideale oplossing voor bedacht. Een dakkoffer kan je net dat beetje extra ruimte geven dat je nodig hebt. Echter kan je een dakkoffer niet zomaar op je dak leggen. Daarom bestaan er dakdragers. Deze zorgen ervoor dat jij de dakkoffer met gemak mee kan nemen op vakantie.
 

Wat is een dakdrager Ford focus

Als je op vakantie gaat en je wel een dakkoffer mee dan zal je altijd een dakdrager moeten hebben. Je kan dakdragers ook gebruiken om fietsen, ski’s of snowboards op te monteren. Het bevestigen van een dakdrager gebeurt altijd overdwars. Sommige auto’s hebben speciale dakrails en sommige hebben vastgestelde fix points. Heb je een auto die geen dakrail heeft en ook geen fix points? Dan kan je altijd nog dakdragers kopen met een passen voetensetje. Als je deze gaat monteren op de auto moet je deze vastmaken tussen de rand van het dak en de portier. De prijs van een dakdrager Ford Focus kan verschillen. Er zijn al dakdragers te krijgen vanaf een paar tientjes, maar je kan ook duurdere varianten kopen.  Het grote verschil zijn de materialen die gebruikt zijn om ze te maken en de manier waarop je ze kan monteren. Als je gaat voor een duurdere variant dan heb je het geluk dat deze vaak aerodynamische zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jij minder last hebt van het geluid en ook nog en beetje brandstof bespaard.
 

Soorten Ford Focus dakdragers

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten dakdragers te krijgen. Ford focus dakdragers zijn heel anders te monteren dan bijvoorbeeld Opel Astra dakdragers. Heb jij een dakrail dan moet je heel goed opletten dat je een dakdrager koopt die past bij de afmetingen van de dakrails. Er zijn ook nog verschillende soorten dakrails. Je hebt open dakrails en gesloten dakrails. Een gesloten dakrail wordt ook wel een geïntegreerde dakrail of een flushrails genoemd. Daarnaast zijn er ook een hoop auto’s die geen dakrails hebben. Deze hebben vaak fix points. Dit zijn bevestigingspunten op het dak die vaak verstopt zitten onder klepjes. Heb je een auto zonder fix points en zonder dakrails? Dan kan je nog steeds een dakkoffer meenemen. Je kan dan namelijk een dakdrager kopen die je bevestigt tussen de rand van het dak en je portier. Zorg er wel voor dat je goed kijkt of je auto zeker weten geen fix points heeft.
 

Materialen dakdrager Ford Focus

Een dakdrager Ford Focus kan van verschillende materialen zijn gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn staal en aluminium. Aluminium dakdragers zijn duurder dan stalen dakdragers. Echter zijn ze wel vaak aerodynamische gevormd wat ze stiller maakt. Je bespaart hierdoor ook meer brandstof. Stalen dakdragers zijn uiteraard beschermd met een laagje regen corrosie en roest, maar ze kunnen nog altijd beschadigd raken en dan toch gaan roesten. Aluminium kan niet roesten. Er zit geen verschil in de belasting van de twee, maar een aluminium dakdrager heeft wel een handiger profiel waardoor dakkoffers en fietsdragers makkelijker te bevestigen zijn.
 

Het installeren van een dakdrager Ford Focus

De manier van installeren van dakdragers Ford Focus hangt een beetje af van het soort dakdrager en het model van de auto. Om een dakdrager Ford Focus te installeren heb je twee belangrijke onderdelen nodig. De draagstangen en de draagvoeten. Er zijn twee soorten Ford Focus dakdragers te krijgen. Ten eerste kan het zo zijn dat je al dakrails hebt. Dan hoef je maar naar de instructie van de dakdrager te kijken. Heb je geen dakrails dan moet je de Fix points gebruiken. Deze zitten verstopt onder een afdekplaatje. Haal daar onder voorzichtig de kit weg en dan vind je een gaatje met schroefdraad om dakdrager in vast te maken. Er zit wel nog een klein dopje in. Deze moet je eerst er uit halen.
 

Waar kan je een dakdrager Ford Focus voor gebruiken?

Een dakdrager Ford focus kan voor verschillende dingen worden gebruikt. Je kan er een dakkoffer op monteren, maar je kan er ook een fietsendrager van maken, super handig als je op vakantie gaat en graag je fiets wilt meenemen. Ook als je een echte watersport fan bent dan kan een dakdrager handig zijn. Je kan er namelijk gemakkelijk een kajak of een surfplank op bevestigen. Ga je op wintersport dan kan je gemakkelijk je ski’s of snowboard meenemen. Dakdragers zijn echter niet alleen handig om te gebruiken als je op vakantie gaat. Gebruik jij je auto als werkauto? Dan kan je de dakdrager ook gebruiken om werkmaterialen op te vervoeren. Een ladder past vaak niet in de auto, maar wel op het dak. Sommige mensen vinden het ook gewoon leuk om een koffer of een fietsje op het dak te monteren om de auto een bepaalde look te geven. Ook hier kan een dakdrager Ford Focus goed voor gebruikt worden.
 


MEready4travel voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.
Accepteer geselecteerde cookies