X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wat is een skidrager?

Ieder jaar weer gaan er ontzettend veel Nederlanders richting verschillende wintersportgebieden in Europa. Even heerlijk genieten van het skiën of snowboarden op de pistes met de pas gevallen sneeuw. Sommige Nederlanders huren ter plekke hun wintersport benodigdheden, maar er zijn er ook genoeg die hun eigen ski’s of snowboards meenemen op vakantie. Deze passen echter niet altijd in elk formaat auto. Daarom kunt u gebruik maken van een skidrager om uw ski’s mee te vervoeren. Een skidrager is een systeem dat op het dak van de auto bevestigd kan worden. Ideaal voor auto’s zonder veel bagageruimte.
 

De juiste skidragers vinden

Voordat u zomaar de eerste de beste skidragers gaat aanschaffen, doet u er goed aan om eerst uit te zoeken welke skidragers op de auto passen en waar u precies naar op zoek bent. Zo is het belangrijk om te weten welke skidrager op uw dakdrager past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten skidragers in veel verschillende maten. Zo zijn er uitvoeringen waarbij u meerdere ski’s of snowboards mee kunt nemen. Ook is er een variant die je aan de dakdrager moet bevestigen, maar ook die magnetisch vastgezet kunnen worden. Het is dan ook altijd belangrijk om van tevoren goed te weten waar u naar op zoek bent en hoeveel uitrusting er mee moet gaan op skivakantie.
 

Skidrager op dakdrager

Een van de meest gebruikte opties is om te kiezen voor een skidrager op dakdrager. Hiervoor zal uw auto ten eerste wel moeten beschikken over dakrails waarop de dakdragers bevestigd kunnen worden. Daarna kunt u pas de skidrager op de dakdrager plaatsen. Mocht uw auto geen dakrails hebben, dan kunnen deze altijd nog erop gemonteerd worden. Zo kunt u daarna altijd uw ski’s of snowboards meenemen op vakantie. Een voordeel van een skidrager op het dak van uw auto, is dat u optimaal zicht behoudt rondom uw auto. Niet geheel onbelangrijk wanneer u door wintersportgebieden heenrijdt.
 

De belasting van een skihouder op uw dakdrager

Een ander punt om rekening mee te houden is de maximale daklast van uw auto en de maximale belading van de skidrager. Het is namelijk niet zo dat u oneindig veel gewicht op het dak van de auto kan plaatsen. Bij iedere auto is berekend hoeveel gewicht op het dak is toegestaan. Zoek dit dan ook van tevoren uit. Het totale gewicht waar u rekening mee moet houden heeft betrekking tot het gewicht van de dakdrager, maar ook de skihouder en de ski’s of snowboards zelf. Daarnaast hebben een skihouder en dakdrager ook hun eigen maximale belading waar rekening mee gehouden moet worden.
 

Universele skidragers gebruiken

Als u het lastig vindt om de juiste skidragers te vinden voor uw automerk of model, dan kunt u ook kiezen voor universele skidragers. Deze zijn niet specifiek voor uw auto gemaakt, maar doen hun werk alsnog uitstekend. Waarschijnlijk zult u wel even goed moeten kijken hoe de skidrager het beste op uw autodak bevestigd kan worden. Test na bevestiging altijd even of alles goed vastzit en rijd er vervolgens een stukje mee of alles comfortabel aanvoelt tijdens het rijden. Universele skidragers zouden namelijk net zo goed moeten functioneren als iedere andere skidrager.
 

Waar moet u nog allemaal opletten?

Wanneer de skihouder op uw auto bevestigd zit, zult u nog met enkele dingen rekening moeten houden om veilig de weg op te kunnen gaan. Het is namelijk belangrijk dat wanneer u de ski’s of snowboards op het dak gaat plaatsen, om het gewicht goed te verdelen. Daarnaast is het ook belangrijk om de bandenspanning op het extra gewicht aan te passen. Met een skidrager op uw dakdrager is het ook verstandig om uw rijgedrag onderweg aan te passen. Rijd minder snel en ga voorzichtig door bochten heen. Al het spul bovenop uw dak vangt namelijk extra wind en zorgt voor een iets hoger zwaartepunt. Maak daarom nooit abrupte stuurbewegingen met skidragers op uw autodak bevestigt.
 

De ski’s op de skidragers

Wanneer u voor het eerst ski’s op uw skidragers gaat plaatsen, dan is het belangrijk om te weten hoe dit het beste gedaan moet worden. Om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren, zult u de ski’s achterstevoren op de skidragers moeten plaatsen. Ook heeft u zo minder kans op steenslag op de voorkant van uw ski’s. Om extra bescherming aan uw ski’s te bieden, is het vaak ook handig om de ski’s te vervoeren in een skitas of om er andere bescherming omheen te doen.
 

Hulp nodig bij het uitzoeken van skidragers?

Mocht u er zelf niet uitkomen bij het uitzoeken van skidragers, dan kunt u altijd rekenen op de hulp van de mensen van Kefpro. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van autoaccessoires, zijn zij de juiste partij om u verder te helpen. Bij vragen of eventuele onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.
 


MEready4travel voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.