X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

 In deze categorie kunt U via Uw automerk, autotype en bouwjaar de juiste dakdragerset vinden

Er worden in de basis 4 soorten dakdragers onderscheiden:
- Dakdragers voor auto's met een glad dak (geen dakrails of fixpoints)
- Dakdragers voor auto's met bevestigingspunten op het dak (fixpoints)
- Dakdragers voor open dakrails (Zitten in de lengte richting en je hand kan eronder)
Dakdragers voor dichte dakrails (Geïntegreerde dakrails, zitten in de lengte richting van het dak, en sluiten overal aan op het dak)

 

TIPS om de juiste dakdrager te selecteren:

 

  • Controleer het formaat en breedte van de montage beugel van uw dakkoffer / fietsdrager / skidrager. 

  • Stalen stangen zijn over het algemeen ca. 3 - 4  cm. breed en 2-3 cm hoog.

  • Aluminium stangen van  zijn ca. 6-8 cm. breed en 3-4 cm hoog.


De meeste aluminium dakdragerstangen zijn voorzien van een 20 mm brede T-gleuf waarin door middel van speciale T gleuf bouten accesoires gemonteerd kunnen worden.
Houd bij het bepalen van de dakdrager rekening met bovenstaande maten.


 Dakdragers in het algemeen

Veel mensen gaan ieder jaar met hun eigen auto op vakantie. In genoeg gevallen is er echter onvoldoende plek in de kofferbakruimte om alle spullen mee te kunnen nemen. In zulke gevallen is het handig om over dakdragers en een dakkoffer te beschikken. Sommige auto’s hebben standaard al dakrails op het dak bevestigd zitten, terwijl er ook veel modellen zijn die dit niet standaard erop hebben zitten. Er is dan echter geen reden voor paniek zo vlak voor de vakantie, aangezien dakrails op vrijwel iedere auto gemonteerd kunnen worden. In de wereld van dakdragers en dakkoffers zijn er genoeg verschillende varianten beschikbaar voor elk type auto. Dus ook voor uw auto kunt u gemakkelijk de juiste dakdrager vinden die perfect op het dak past. Naast dat u er dakkoffers op kunt plaatsen, is het ook mogelijk om andere ladingen op de dakdrager te bevestigen. Denk hierbij aan fietsendragers, kajakdragers en surfboards.
 

Kies de juiste dakdrager

Bij het uitzoeken van de juiste dakdrager voor uw auto, zult u met enkele aspecten rekening moeten houden. Het belangrijkste is dat u een dakdrager kiest die op uw auto past. Lees daarom altijd goed de beschrijving bij de verschillende soorten dakdragers. U wilt namelijk niet dat u een foutieve maat dakdrager terug moet sturen naar de winkel en lang moet wachten op het juiste formaat. Een ander aspect om rekening mee te houden is of u voor maximale laadruimte wilt gaan of voor het meest gestroomlijnde ontwerp. Deze keuze wordt meestal gemaakt met een bepaalde dakkoffer in het achterhoofd. De rit moet namelijk rustig verlopen, zonder dat u echt merkt dat u een dakdrager en dakkoffer op uw autodak bevestigd hebt zitten. Tegenwoordig worden dakdragers echter al vaak zo gestroomlijnd mogelijk ontworpen, met ook het maximaal draaggewicht in het achterhoofd.
 

Een dakrail om dakdragers op te bevestigen

Voordat u gebruik kunt maken van auto dakdragers, zult u allereerst in het bezit moeten zijn van dakrails. Als uw auto hier nog niet over beschikt en u binnenkort op vakantie wilt gaan, dan zult u een bedrijf moeten zoeken die dit nog voor u kan regelen. Zodra de dakrails gemonteerd zijn, zullen deze ook niet gauw meer eraf komen. Aangezien dakrails mooi met de autolijnen mee vloeien, zult u hier geen extra hinder van ondervinden. Op de dakrails kunt u elk soort auto dakdrager bevestigen. Let er wel altijd goed op dat u de juiste afmetingen uitzoekt, zodat het perfect aan de linker- en rechter dakrail bevestigd kan worden.
 

Wat kunt u op een dakdrager meenemen?

Auto dakdragers zijn ontworpen om een bepaalde hoeveelheid gewicht aan te kunnen. Lees dan ook altijd goed de beschrijving van de dakdragers om erachter te komen hoeveel gewicht er maximaal op mag komen. Er zal echter ook altijd rekening gehouden moeten worden met het voertuig zelf en hoeveel gewicht maximaal op het dak gedragen mag worden. Naast de standaard dakkoffers zijn er ook ander mogelijkheden om op uw dakdragers te plaatsen. Zo kunt u ook fietsen, surfboards, kajakken en kano’s meenemen. Ideaal dus ook voor de avontuurlijke vakantiegangers onder ons.
 

Verschillende kenmerken van auto dakdragers

Auto dakdragers zijn ontworpen met een paar belangrijke aspecten in gedachten. De belangrijkste aspecten zijn het laadvermogen, de veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. Een groot laadvermogen is vaak een pré voor vele vakantiegangers. Het maximale laadvermogen van dakdragers is echter meestal 75 kg, daar waar ze op 100 kg getest zijn. Dit is om een veilige marge te garanderen voor de gebruikers ervan. Dit is dan ook een van de veiligheidsaspecten die geïmplementeerd worden. Ook moet de bevestiging goed aan de dakrails vast blijven zitten en weinig uit positie bewegen onder het rijden. Als laatste belangrijkste aspect wordt er constant nagedacht over gebruiksvriendelijkheid. De montage en demontage van de dakdragers op het dak van de auto moet snel en makkelijk uit te voeren zijn.
 

Op zoek naar een dakdragerspecialist

Om de juiste en het grootste aanbod aan dakdragers met elkaar te vergelijken, zult u het aanbod bij een dakdragerspecialist moeten onderzoeken. Kefpro is zo een dakdragerspecialist met al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van auto reis-accessoires. Op de website van Kefpro vindt u zowel auto dakdragers voor personenauto’s, bedrijfswagens, 4x4’s en bijbehorende dakdrager accessoires. Vergelijk en kies hier uit een groot aanbod aan dakdragers voor allerlei verschillende soorten automerken.

Daarnaast vindt u bij dakdragerspecialist Kefpro verschillende soorten dakdragers voor auto’s met een glad dak, met bevestigingspunten op het dak, voor open dakrails en voor dichte dakrails. Controleer ook altijd vóór de aanschaf van een dakdrager, het formaat en de breedte van de montagebeugel van het dakkoffer of fietsendrager.

Mocht u hulp nodig hebben of mocht u nog vragen hebben met betrekking tot auto dakdragers, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u spoedig verder helpen.
 


MEready4travel voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.